Kamerzoekende - Reisverslag uit Sydney, Australië van Inge Bruinessen - WaarBenJij.nu Kamerzoekende - Reisverslag uit Sydney, Australië van Inge Bruinessen - WaarBenJij.nu

Kamerzoekende

Door: Inge

Blijf op de hoogte en volg Inge

16 Februari 2006 | Australië, Sydney

De zomervakantie duurt nog anderhalve week maar de introducties op UTS zijn inmiddels begonnen. Maandag en dinsdag was er een "international student welcome program" en woensdag de faculteits welcome. Het was eigenlijk niet zo heel leuk en soms zelfs een beetje kinderachtig (we kregen op maandag in 4 preken te horen dat we op moesten passen in het verkeer omdat ze hier links rijden...). Maar al het massale is nu een beetje over en ik heb super veel zin in wat er nu nog allemaal staat te wachten! Volgende week is er een dag met allemaal sport verenigingen en dan ga ik kijken of ik ergens kan gaan roeien of zeilen.

Ik ga hier waarschijnlijk een project doen waarbij je ook stage gaat lopen!! Verder iets met furniture design en medisign maar het is nog niet echt duidelijk allemaal. Ze hebben geadviseerd de eerste week bij alle vakken die me leuk lijken te gaan 'shoppen' en daarna te beslissen wat ik echt ga volgen.

Ik heb inmiddels ontdekt dat de uts (university of TECHNOLOGY sydney) géén technische universiteit is. Het is alleen de naam, dus niet zoiets als in Delft. Ze hebben de meest uiteenlopende studies hier met een klein gedeelte engineering. Tja, zo'n naam schept toch verwarring!

Verder ben ik samen met Celine en Poppy op zoek naar een kamer. Celine doet ook io in Delft, maar we hebben elkaar hier pas leren kennen. Poppy is een engels meisje (net zo grappig als haar naam klinkt) ze doet architectuur in Londen en is hier op zoek naar een stage plek.
We hebben al twee telefoonkaarten leeg gebeld maar slechts twee huizen kunnen bezoeken. De eerste was behoorlijk deprimerend; een huisje met een living room en 3 kamers die al bezet waren. Wat wij konden huren waren een soort hondehokken in de tuin, 2*1,5 meter met een piepklein raampje. Daar waren we wel een beetje op afgeknapt. Vanmiddag hebben we kamers in Chippendale bekeken (klinkt goed he!) maar er waren nog maar 2 kamers over toen wij kwamen.
We zijn ook nog maar net begonnen met zoeken dus het komt vast wel goed. Het is alleen veel duurder om hier een kamer te huren dan in Nederland. Ik hoop dat we in Chippendale, Wooloomoolooo of Darling harbour iets vinden, alleen al voor de namen van de wijken!

Ik slaap nu nog steeds in het hostel in Coogee en begin iedereen daar nu wel een beetje te kennen. Er zitten een hoop mensen die voor langere tijd daar blijven omdat ze ergens in de buurt een baantje hebben. Er is een grote huiskamer met twee lange tafels, een heleboel banken, een tv en er is een grote keuken. Het is echt grappig hoeveel verschillende accenten engels er zijn. Je hoort Canadees, Amerikaans, Iers (en dan 3 verschillende dialecten), Schots, Engels, Welsh (daar is echt geen chocola van te maken), Australisch en dan alle soorten engels van de normaal-niet-engels-sprekende mensen.

Ik vermaak me hier wel nog even!

• 16 Februari 2006 - 07:13

Mam:

sukses met zoeken en hoop dat jullie meer vinden dan die hokjes!!

• 16 Februari 2006 - 07:26

Annette:

Hoi Inge,
    Ik denk ook dat het wel goed komt, maar ik heb nog wat vanbruinessen e-mail adressen verzameld. wie weet, er zitten ook jongere mensen tussen. Ik stuur ze je naar je hotmail adres.
    Succes!!

• 16 Februari 2006 - 07:34

Jantine:

he, Inge, gezellig met celine, die zit in mijn hockeyteam haha. succes met zoeken, en zoals mijn mam al schreef, we hebben nogal wat familie in Australia wonen, altijd handig toch? Kus

• 16 Februari 2006 - 09:50

GJ:

Hoi Ing,
    Hoezo de wereld is klein.
    Veel succes met zoeken. Jullie meiden van de wereld mogen wel wat meer ruimte hebben dan voor een hond. Dikke kus.

• 16 Februari 2006 - 17:25

Maaike:

Veel succes met zoeken van je kamer, wel relaxt dat je niet in je eentje hoeft te zoeken... Maar inderdaad jullie verdienen beter dan een hondenhokje. Daarvoor ben je niet naar australie gereisd toch?!

• 17 Februari 2006 - 16:54

Lars:

is het moeilek om een
    huis te vinden.ik denk van wel nouga maar veder.