No Guus No Glorie - Reisverslag uit Sydney, Australië van Inge Bruinessen - WaarBenJij.nu No Guus No Glorie - Reisverslag uit Sydney, Australië van Inge Bruinessen - WaarBenJij.nu

No Guus No Glorie

Door: Inge

Blijf op de hoogte en volg Inge

26 Mei 2006 | Australië, Sydney

Hoewel de ozzies compleet gek zijn van 'Footy' (=rugby) en voetbal hier niet echt een grote sport is, heerst er nu toch een lichte wk koorts. Na 32 jaar spelen ze weer mee! Gisteren zijn we in de pub naar een oefenwedstrijd Aus-Griekenland gaan kijken. Australie won en 'socceroo' Guus is nu al een held. Binnenort is er een oefenwedstrijd tegen Nederland dus dan moeten we even alle dutchies verzamelen en met een oranje leger naar een cafe!

Verder gaat alles supersnel hier. Over twee weken ben ik al weer student-af. Naast de vier maanden zomervakantie en de paasvakantie, blijken ze hier ook nog 2 maanden wintervakantie te hebben. Dat betekend dat ik op 8 juni mijn laatste dag heb hier. Komende twee weken worden wel superdruk. Vanmiddag hebben we een gesprek met de engineers van het bedrijf waarvoor we ontwerpen en daarna moeten we als een gek gaan uitwerken en een presentatie klussen. Is wel goed om weer even te stressen want afgelopen week was niet zo leuk.

Met een stage plek is het nog niet echt aan het lukken. Als het er niet van komt kan ik het altijd nog in Nederland doen (...of ik ga nog eens een jaartje terug...hehe) Ik heb in ieder geval nog tijd genoeg om rond te reizen want ik kom 1 september pas weer terug.

Verder is onze villa een paar keer overstroomd en is het kakkerlakkenleger weer terrein aan het winnen. De plumber heeft alle lekkages en verstoppingen gefixt dus hopenlijk blijft het nu een tijdje droog. Tja...en het kakkerlakkenleger houdt denk ik gewoon van mijn schoonmaakkwaliteiten.

Dat was het weer, tot de volgende keer.

Inge.

ps: het is nu echt winter hier en kan nog steeds zonder jas naar buiten, prima dus!

• 26 Mei 2006 - 05:40

Papa:

Hoi muis,

Zo te lezen is alles ok daar down under. Het weer is hier pet. Gister (donderdag) hebben wij vrij gehad (hemelvaart, maar dat kennen ze geloof ik niet in Australie) En nu is het weer een gewone vrijdag, extra druk vanwege het uitvallen van de donderdag. Sterkte met de laatste loodjes studie op de TU. Twintig kuffels en een dikke zoen.

• 26 Mei 2006 - 07:50

Niek:

Leuk he, fotograferen met gemengd licht... Na 8 juni ga je natuurlijk nog veel meer fotograferen. Misschien kun je ergens een workshop bushfotografie doen (hehehe)

• 26 Mei 2006 - 08:18

Marlies:

mooie foto's en leuk om te zien waar je verliefd op bent (he he). Raar idee dat je al bijna door je studietijd daar heen bent:die is wel omgevlogen! nu nog even de tijd om een goede stageplek te zoeken. Als je er persoonlijk heengaat, maak je de beste kans. Op papier ben je zoveelste en in het echt niet. Hier is het op school druk met eindexamens; thuis rustig omdat Stijn de deur uit is. Het een heft het ander aardig op. Ik mail je snel weer en zorg goed voor jezelf!

xxx Marlies

• 26 Mei 2006 - 09:47

Rienke:

heeej ingepinge....
    jeetje zeg bijna klaar daar....gaat echt supersnel...
    En weetje ik blijf toch elke keer als ik jouw verhaaltjes zie jaloers en vooral als ik je fotoos zie. Hier gaat het allemaal supergoed, maar nu begint het echte werk bij het afstuderen, ik vind het wel beetje eng hoor. met Martin is het trouwens echt superleuk....liefs rienke

• 26 Mei 2006 - 18:05

Lars En Lisanne:

Heee, weet je waar we zijn geweest?.....We zijn met de trein van Essen naar Antwerpen centraal geweest. We zijn naaar de Zoo geweest die lag vlak naast het station!!Het leukste was de zeeleeuwen show. Trixie en Panky deden allemaal trucjes. We waren niet alleen, maar er waren ook duizenden andere kinderen en Annette en Theo waren er ook.
    Lars mocht ook in een bootje, dat werd getrokken door een zeehond (trixie). Er waren ook flamingos die deden gewoon zeer aan je ogen. Zijn die in Australie ook?
    groeten en kusjes van je familie (lisanne, lars, annette en theo). Hanneke en Gerard jan en Jantine en Alexander zijn in Italie. David en Jolein komen morgen naar roosendaal. doeeeeiii.

• 26 Mei 2006 - 18:13

Annette:

Zoals je uit alle bovenstaande reacties ziet is het hier petweer. Het regent al de hele dag en dan is zelfs de Antwerpse Zoo met Lisanne en Lars minder leuk. Jantine en Alexander zijn onafhankelijk van Hanneke en Gerard Jan naar Italie, maar toevallig wel allemaal naar Milano.
    Merk dat je het nog steeds lekker hebt daar (onze compu was wat van slag en kreeg daardoor een poos geen bericht van je). Nog even en dan is het al weer klaar. Daarna nog drie maanden genieten kan ook geen kwaad. Het beste en tot ziens.
    Ook van theo.

• 28 Mei 2006 - 14:30

Gerda:

Hoi Inge, ja de tijd gaat inderdaad snel. Gisteravond is Ties effen wezen buurten. Was gezellig zoals altijd. Het weer is pet maar we blijven optimistisch. Vandaag is het droog met een licht zonnetje en redelijk wat wind.Het gaat de goede kant op.
    Sterkte met het stressen, relaxen komt daarna
    Liefs Gerda

• 29 Mei 2006 - 12:38

Rosan:

hoi Inge hoop dat je een stage plek kan vinden en dat je straks kan genieten van je vacantie
    liefs Rosan

• 31 Mei 2006 - 08:44

Annemarie:

Hey Inge! Ik kan je site vandaag eindelijk weer eens openen en even genieten van je verhalen en mooie foto's! Als ik in Juli terugkeer zullen wij Pepers met smart op jouw komst wachten zodat we eindelijk, eindelijk weer een echt peperuitje kunnen doen! Succes daar de laatste twee weken en genietse daar, met of zonder stage, met of zonder kakkerlakken en met of zonder overstromingen!

XX!!

• 31 Mei 2006 - 10:06

Gerda:

Hoi Inge,

Gefeliciteerd met Ties.

• 07 Juni 2006 - 14:32

Gj:

Hoi lieverd,
    Het zit er (bijna) op. Nog stage en dan lekker nog even vakantie vieren. Geniet ervan. We vinden het jammer dat je er zondag niet bij kan zijn maar we doen het nog wel eens over. Voor nu dikke kus en knuffel