Verhuisbericht - Reisverslag uit Sydney, Australië van Inge Bruinessen - WaarBenJij.nu Verhuisbericht - Reisverslag uit Sydney, Australië van Inge Bruinessen - WaarBenJij.nu

Verhuisbericht

Door: Inge

Blijf op de hoogte en volg Inge

28 Februari 2006 | Australië, Sydney

Mijn adres voor de komende maanden is:

3/29a Penkivil street
Bondi NSW 2026
Australia

Zondag was het dan zover. Na vier dagen kamperen langs de South Coast zijn we in ons ‘appartement’ getrokken. Het viel wel even tegen hoe we het aantroffen, het was namelijk VIES VIES VIES. In Delft ben ik samen met Edwin en Wout er behoorlijk goed in om een puinhoop ervan te maken, maar deze staat van Smerigheid hebben we in de Cesar Franckstraat nog niet bereikt. Voor mijn roomies; we kunnen dus nog wat leren...!
We zijn begonnen met een kakkerlakkolonie-uitmoordsessie en hebben vervolgens een hoop emmers sop er doorheen gejaagd. Het is nu weer redelijk schoon maar nog wel een beetje somber en kaal. Ik denk dat we snel wat spulletjes gaan verzamelen om de muren wat op te vrolijken. Voor mij was het zondag de eerste keer dat ik het van binnen zag omdat ik er niet bij kon zijn toen we het mochten bekijken. Ik zal binnenkort wat foto’s van ons huisje op de site te zetten.

Vandaag is mijn tweede ‘schooldag’. Het voelt weer een beetje alsof je eerste jaars bent, je moet overal nog zoeken en vragen. Deze week is een beetje chaotisch omdat ik nog steeds niet precies weet wat ik wil volgen en nog een hoop moet regelen. Vanaf volgende week hoop ik alle regeldingen geregeld te hebben en een definitief rooster te maken.

De kampeersessie langs de South Coast was erg leuk. Woensdag avond besloten we dat we nog iets leuks wilde gaan doen buiten Sydney. Zonder voorbereiding zijn we donderdag uitgechecked en hebben we goodbye to het hostel gezegd. Eerst op zoek gegaan naar een huurauto. Dat viel flink tegen omdat je zoiets eigenlijk vantevoren moet boeken. Na een hoop verhuurbedrijven gebeld te hebben bleek 50 meter naast het hostel een bedrijfje te zitten dat nog 1 goedkoop te huren stationcar had. Vervoer geregeld!
Het links rijden viel wel even tegen. Celine en ik waren de enigen die mochten rijden dus we hebben eerst wat oefenrondjes gemaakt:

"Binnenbocht BINNENBOCHT...oowwww Niet te ver naar rechts!! Blijf links links LINKS!!! Uhm......geef hier iedereen maar voorang...OWNEEJ toch RIJDEN!!!"

Maar het went bijzonder snel en het was erg leuk om buiten de stad te rijden door de heuvels en de bossen.

Omdat we met vijf mensen waren dachten we dat een tentje als extra slaapplaats wel handig zou zijn. Een jongen uit het hostel vertelde dat hij vorige week, bij aankomst op het vliegveld in Sydney zijn tent niet van de lopende band had geplukt, omdat hij geen zin meer had om er mee te gaan slepen. Hij vond het prima dat we bij de ‘lost en found’ zijn tent zouden ophalen dus onze volgende stop was het vliegveld. Daar aangekomen zijn Poppy en ik op zoek gegaan. We kwamen in allerlei ruimtes en verdiepingen waar we volgens mij niet eens hoorden te komen, maar uiteindelijk strandden we in een hok vol met achtergelaten en vergeten spullen. Tussen alle troep vonden we het zilveren tentje met eraan vastgebonden de vishengel van Dan. Missie twee was ook geslaagd, dus het kon al niet meer stuk.

We zijn naar Pebbly Beach geweest waar een enorme varaan langs onze tent kwam schuifelen, we gewekt werden door een nieuwsgierige kangaroo in de tent en de possums ons eten kwamen stelen bij de barbeque. We zijn naar Ulladulla geweest waar de pappegaaien op je arm kwamen zitten en we zijn in Jervis Bay geweest waar we even dolfijnen zagen surfen op de golven en waar volgens het Guiness book of records de witste zandstranden zijn. MOOI!! Het slapen in auto en miniscuul tentje zonder matjes, kussens of slaapzak was niet erg comfortabel met vijf mensen, maar de rest maakte het helemaal goed. Erg indrukwekkend allemaal!!

Ik moet nu rennen voor mijn volgende vak. Daaaaaaaaaaaaaag

oei, tis wel een beetje lang bericht geworden...zal volgende keer het weer wat korter houden.

• 28 Februari 2006 - 07:00

Mama:

wat leuk dat je al zoveel mooie dingen hebt gezien!!!!!! zal wel even wennem zijn om weer in de schoolbanken te moeten zitten. gelukkig zijn jullie met een paar girls om schoon te maken, schiet het een beetje op en kan je samen griezelen van al dat kakkerlakken gedoe. tot horens weer

• 28 Februari 2006 - 07:00

Mama:

• 28 Februari 2006 - 08:01

Ties:

Jeetje ma is vroeg.. hou is op zus.. ben stinkend jaloers

knuffel Ties

• 28 Februari 2006 - 08:10

Vonkje:

zo te lezen is studeren aan de ander kant van de wereld heel zwaar, maar wel heel leuk.
    x

• 28 Februari 2006 - 15:49

Gerda:

Leuk verhaal. Ben benieuwd naar de foto's van jullie huisje.Ties jou beurt komt nog. Geduld nog enkele maanden dan zit jij in china

• 28 Februari 2006 - 16:39

Theo:

He nicht,
    Lekker poetsen; ik heb net de foto's maar weer eens bekeken; zijn heel leuk. We zijn zondag uit Italie teruggekomen van de wintersport: geen zon gezien ongeveer, 7 dagen sneeuw. Maar was wel lekker om te skien. Succes met de colleges
    groeten uit een koud en nog steeds sneeuwig Roosendaal
    Theo

• 28 Februari 2006 - 18:56

Marlies- Gouda:

een varaan naast je bed; kakkerlakken in je woonruimte; wat een dierenrijkdom. 't is hier in nederland toch wel saai. Hier loopt hooguit een kat of een hond langs. Ook nu klinkt je verhaal echt geweldig en nog bedankt voor je kaart- was leuk!

• 02 Maart 2006 - 18:34

Judith D:

he wijfie wat maak je in een korte tijd mee he, wel super stoer joh, zou nog wat voor mij zijn. pas op voor enge dieren en ik lees je later nog wel eens. liefs judith dhont

• 03 Maart 2006 - 20:00

Marja - Wim:

Hoi Ingeping, jullie gaan wel op avontuur zeg, gaaf! Hoe warm is het daar eigenlijk? Hier is het sneeuwerig, koud en hoofdzakelijk grijs weer, geen klap aan dus, deVogezen was niet veel beter, veel mist/laaghangende bewolking etc. je kon niet eens buiten theedrinken achter bij de schuur - te koud! Wel iedere dag gelopen of gelanglaufd - zelfs Wim , verder hebben ze ook geskied - wim met 3 collega's van het werk. Ik ga nu even Mirjam halen van het station
    liefs en groetjes
    Marja

• 07 Maart 2006 - 08:47

Joan, Tineke En Willem:

Dag Inge, Van je moeder je websideadres gekregen via Joan. Zo kunnen wij je ook volgen. Leuk hoor zo'n reis. Alvast van harte gefeliciteerd komende vrijdag met je verjaardag. Wij zijn dan toevallig ook in Aardenburg om onze Ivy op te halen en we zullen je ouders ook feliciteren. Veel plezier en geniet er van. Groetjes Joan, Tineke en Willem (de laatste 2 uit Assen)